torstai 16. heinäkuuta 2015

BATAATTILASTUT

Reseptipostauksia harvoin näkee täällä mun blogin puolella, mutta viime aikoina oon inspiroitunut kokeilemaan uusia ja myös ennestäänkin tuttuja, mutta ei-kokeiltuja reseptejä. Ajattelin jakaa tänne sekä herkullisten että terveellisten(toisin sanoen nykyajan etsityin kombo) bataattilastujen ohjeen, joka on helppo jopa maailman surkeimmalle kokille.

IMG_9323

Tähän tarvitset:

bataatteja
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

IMG_9312

Aloita pesemällä ja kuorimalla bataatit. Sen jälkeen voit siivujen tekemiseen käyttää joko kuorimaveistä, juustohöylää tai ihan normaalia veistä. Ite en löytänyt juustohöylää mistään ja en tykkää käyttää kuorimaveistä joten päädyin normaaliin veitseen(jolla btw tuli aika paksuja siivuja, joten suosittelen kovasti muita vaihtoehtoja!)


IMG_9316

Tämän jälkeen laita kaikki siivut kulhoon, kaada sekaan vähän oliiviöljyä(ei kuitenkaan niin, että bataatinsiivut hukkuvat siihen) sekä mausteita oman maun mukaan. Levitä siivut tasaisesti pellille ja paista uunin keskitasolla alhaisimmalla mahdollisella lämmöllä -  vaikka noin 50 astetta - uuni hieman raollaan. On vaikeaa sanoa tarkkaan kauan pitää lastuja uunissa, mutta kannattaa silloin tällöin tarkistaa niitä ja ottaa uunista pois kun ne on tarpeeksi rapeita.


IMG_9319


- L

4 kommenttia :

  1. Nam näyttää tosi hyviltä, pakko kokeilla joku päivä! Kauan pidit noita uunissa? :)

    http://niinaullamaria.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä hirmuhyviä! En oo nykyää kauheesti sipsejä napostellu kun niiden maku ei oikein enää miellytä niin noi on tosi hyvät niiden tilalle! En muista tarkalleen kauan pidin noita uunissa, mutta sen verran, että niistä tuli rapeita :-) joillain uuneilla siihen voi mennä jopa tunti

      Poista
  2. Vähän kuulostaa hyvältä, pitäisi testata!

    VastaaPoista